Centrul Medical de Evaluare, Terapie, Educaţie medicală specifică şi Recuperare
pentru copii şi tineri "CRISTIAN ŞERBAN" Buziaş
FUNDAŢIA
"Cristian Şerban"
pentru Ajutorarea Copiilor Bolnavi
Totul este gratuit pentru voi. Afla cum te poti inscrie !

CE ESTE ȘI CUI SE ADRESEAZĂ

CE ESTE ȘI CUI SE ADRESEAZĂ

Centrul Medical "Cristian Şerban" de Evaluare, Terapie, Educație Medicală  Specifică și Recuperare, din Buziaş, pentru copii și tineri cu diabet zaharat, hemofilie și alte boli în al căror tratament este necesară recuperarea fizică și kinetoterapia, a fost înființat, construit și modernizat continuu, de Fundația ,,Cristian Șerban" pentru ajutorarea copiilor bolnavi, fondată de familia de medici și profesori universitari Viorel şi Margit Şerban, din Timișoara, în memoria fiului lor, Cristian.  Construirea și dotarea Centrului a început în anul 1992, acțiuni care au continuat până în prezent, Fundația contribuind permanent la dezvoltarea și modernizarea lui, numai pentru binele pacienților lui.

Centrul este un spital public (nu privat), unic în România, prin profilul său,  în care activitatea medicală și-a extins treptat aria și s-a perfecționat, în pas cu progresele medicinii pe plan internațional. El este încadrat cu o echipă terapeutică completă, compusă din diabetologi, pediatri, hematolog, nutriționist, psiholog, educatori, kinetoterapet, fizioterapeut și asistenți medicali, toți cu multă experiență profesională.

Bolnavii beneficiază de condiții de spitalizare foarte bune: cazare în camere  cu două paturi (majoritatea), alimentație dietetică, științific întocmită,  posibilități de recuperare, de activitate fizică, de recreere etc., totul gratuit (fiind vorba de un spital public) .

Centrul, dedicat copiilor și  adulților tineri (vârsta până la 45 de ani), funcționează tot timpul anului, prin internări în serii de câte 10 zile (majoritatea), în existența sa de aproape un sfert de secol (1997), aici fiind efectuate peste 35.000 de internări și o activitate medicală și de educație pentru boală de foarte bună calitate.

Însoțitorii copiilor și pacienților nedeplasabili se pot interna, în condițiile legii. 

Rezultatele de până acum dovedesc că înființarea acestui spital și introducerea lui în sistemul public de sănătate, de către Ministerul Sănătății, a fost o necesitate, caracter ce se păstrează și în prezent,  şi se va păstra şi în viitor, pentru că au mai rămas încă multe lucruri de realizat în domeniile medicale de care se preocupă. 

                                   

                                                                           

 

Abonare Newsletter
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL NOSTRU PENTRU A FI LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI SI INFORMATII DE INTERES!
Nume/Prenume:
Adresa de email:
Adresa
Str. Avram Iancu nr.18,
cod 305100 Buzias
judetul Timis, Romania

Tel.:0256-322080
Fax:0256-322390
© Copyright 2024 Centrul Medical de Evaluare, Terapie, Educaţie medicală specifică şi Recuperare "CRISTIAN ŞERBAN". Toate drepturile rezervate
Web design by Royalty