Centrul Medical de Evaluare, Terapie, Educaţie medicală specifică şi Recuperare
pentru copii şi tineri "CRISTIAN ŞERBAN" Buziaş
FUNDAŢIA
"Cristian Şerban"
pentru Ajutorarea Copiilor Bolnavi
Totul este gratuit pentru voi. Afla cum te poti inscrie !

O nouă modalitate prin care poți susține activitatea noastră

17 decembrie 2022

Statul român a introdus de curând o nouă facilitate pentru companiile care vor sa facă sponsorizări prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit sau pe venit. 

Este vorba despre Formularul 177, prin care sponsorizarea se poate face retroactiv, pentru impozitul plătit de compania ta pe anul trecut.

 

Așadar, dacă pentru anul 2021 nu ai redirecționat 20% din impozitul pe venitul/ profitul companiei tale către Fundația Cristian Șerban pentru ajutorarea copiilor bolnavi, încă o mai poți face până pe 25 decembrie 2022. 

Tot ce trebuie să faci este să completezi contractul de sponsorizare de aici și formularul de aici. Contractul ni-l trimiți nouă, la adresa fundatiacristianserban@gmail.com, iar formularul îl depui în spațiul privat virtual al companiei tale, de pe site-ul Administrației Naționale de Administrare Fiscală.

De restul se va ocupa ANAF. 

Pe scurt, Formularul 177 aduce trei noutăți:

 

  1. Dacă nu ai făcut sponsorizări deductibile în 2021, încă o mai poți face până pe 25 decembrie anul acesta.
  2. În cazul în care în 2021 nu ai atins plafonul maxim de 20% din impozit, încă mai poți redirecționa restul banilor către un ONG până pe 25 decembrie anul acesta.
  3. Prin acest formular, pentru prima dată, poți delega ANAF să redirecționeze către un ONG 20% din impozitul deja plătit către stat.  Până acum, companiile care doreau să facă sponsorizări către ONG-uri erau obligate să încheie un contract de sponsorizare cu organizația pe care vor să o susțină și să se ocupe de transferul banilor în contul ONG-ului.


 

Prin completarea Declarației 177, compania nu e obligată să mai facă al doilea pas, pentru că ANAF se va ocupa de virarea banilor. Încheierea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care dorești să îl susții rămâne, însă, valabil.

Abonare Newsletter
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL NOSTRU PENTRU A FI LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI SI INFORMATII DE INTERES!
Nume/Prenume:
Adresa de email:
Adresa
Str. Avram Iancu nr.18,
cod 305100 Buzias
judetul Timis, Romania

Tel.:0256-322080
Fax:0256-322390
© Copyright 2024 Centrul Medical de Evaluare, Terapie, Educaţie medicală specifică şi Recuperare "CRISTIAN ŞERBAN". Toate drepturile rezervate
Web design by Royalty