Centrul Medical de Evaluare, Terapie, Educaţie medicală specifică şi Recuperare
pentru copii şi tineri "CRISTIAN ŞERBAN" Buziaş
FUNDAŢIA
"Cristian Şerban"
pentru Ajutorarea Copiilor Bolnavi
Totul este gratuit pentru voi. Afla cum te poti inscrie !

Informații practice în vederea internării

05 martie 2020

In anul 2019, în Centrul nostru au fost efectuate peste 1600 de internări, cifre obișnuite în ultimii ani, ceea ce înseamnă ca solicitările copiilor și tinerilor cu diabet zaharat tip 1, hemofilie și a celor ce au nevoie de recuperare fizică se mențin crescute. Ceea ce este bine.

Însă nu putem trece cu vederea că, de un timp, se observă o tendința de creștere a numărului pacienților, mai ales a tinerilor, de a părăsi spitalul înainte de sfârșitul seriei, uneori chiar cu mai multe zile și, nu rareori, înainte de terminarea ciclului lecțiilor de educație medicală. Dorim să arătăm că, în primii ani de funcționare a Centrului, inaugurat în anul 1997, durata unei serii era de 18 zile, iar pacienții plecau in ultima sau, cel mult, în penultima zi. Apoi, am observat că, treptat, treptat, tinerii încep sa plece mai devreme, ceea ce ne-a determinat să reducem durata seriilor la 14 zile și apoi la 12 zile (toamna și iarna) și la 10 zile, în timpul vacanțelor școlare.

Așadar, facem apel la tinerii și la părinții copiilor care vin cu ideea de a se externa mai înainte de sfârșitul seriei, să încerce pe cât posibil să respecte toată perioada de internare, pentru a putea participa la toate lecțiile de educație medicală cu scopul îmbunătățirii și sedimentării cunoștințelor despre boală, în vederea obținerii și menținerii unui bun control glicemic de durată.

Nu în ultimul rând respectarea numărului de zile de spitalizare contribuie la îmbunătățirea indicatorilor pentru spital, foarte importanți pentru situația economico – financiară a centrului.

Abonare Newsletter
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL NOSTRU PENTRU A FI LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI SI INFORMATII DE INTERES!
Nume/Prenume:
Adresa de email:
Adresa
Str. Avram Iancu nr.18,
cod 305100 Buzias
judetul Timis, Romania

Tel.:0256-322080
Fax:0256-322390
© Copyright 2021 Centrul Medical de Evaluare, Terapie, Educaţie medicală specifică şi Recuperare "CRISTIAN ŞERBAN". Toate drepturile rezervate
Web design by Royalty